Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: Anonim
Voturi: 12 voturi

Se curata si se taie muschiul in felii groase. Se presara sare si boia de ardei dulce si se inabusa in ulei, cu ardeii copti, curatati si taiati bucatele si cu bulionul. Separat se pregatesc rondele de vinete prajite in ulei si cartofi fierti, taiati cuburi mici si amestecati cu unt. vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 10 voturi

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci. Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 15 voturi

Se amestecă untul cu zahărul bine, bine, se adaugă gălbenuşurile şi praful de copt stins. Se bat albuşurile spumă şi pun peste untul amestecat. Se pune făină şi se amestecă uşor pānă se īncorporează.Se coace 30 min la foc mic-mediu sau se coace 20 min la 325°F si 10 min vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 5 voturi

Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecind constant. Se adauga ceapa, sarea, dafinul si vinul. Se acopera vasul cu un capac, se lasa 15 minute, amestecind din cind in cind. vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 17 voturi

Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in sare). Se scot ultimele oase cu o penseta. Se pun fileurile la congelator 20 min. (pentru a facilita taierea in felii) Se scoate, se taie in felii cit se poate de subtiri vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 13 voturi




Muzica Foto Filmare.ro