Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Se pune la fiert intr-o oala laptele cu vanilia si 8 linguri de zahar, se lasa sa dea in citeva clocote. Intr-un castron se bat bine ouale, apoi se toarna laptele, putin cite putin, amestecind continuu. Restul de zahar se caramelizeaza (fara a se innegri) intr-o cratita. Se apleaca cratita vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 15 voturi

Se freaca zaharul cu ouale, se adauga laptele si amestecind mereu se tine pe foc pina incepe sa fiarba. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca separat untul pina se albeste si amestecind se adauga putin cite putin din compozitia care s-a racit. vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 15 voturi

Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da deoparte si se adauga 2 linguri de cafea concentrata. Intre timp se topeste intr-o cratita mica 150 gr. de ciocolata cu o lingura vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi

Se stropesc fructele zaharate cu o lingura de rom. Separat, se freaca albusurile cu zaharul pudra pina ce se face o crema. Se adauga migdalele, laptele si fructele zaharate. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu piscoturi stropite cu sirop si restul de rom. Se lasa o ora la rece. vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 2 voturi

Intr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa timp de 15 minute. Se freaca bine ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele putin cite putin, amestecind mereu cu lingura. Se pune la vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 5 voturi

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmuiat citeva minute. Se pun in mixer: miezul de piine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele curatate, vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: Anonim
Voturi: 1 voturi




Muzica Foto Filmare.ro