Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Se curata cartofi de marime potrivita, si mai degraba lunguieti. Se taie felii foarte subtiri, si cat mai egale. Se spala in ape multe, pana ramane apa limpede. Se usuca bine pe un servet. Se incinge untura multa, amestecata, jumatate de porc, si jumatate de vaca. Se pun cate putini vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 8 voturi

Cartofii fierti, dati prin masina de tocat, se amesteca cu albusul, drojdia si faina. Se face o pasta din care se formeaza chiftelute sau crochete. Cine doreste le poate da inainte de prajire prin cascaval sau telemea, rase. vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 17 voturi

Se pune orezul la fiert odata cu delikat-ul sau knorr-ul (un cubulet) si sare daca mai e nevoie. Intre timp se caleste ceapa in ulei si se adauga peste orezul care fierbe deja. Se adauga pe rand morcovii taiati cubulete mici, cartofii, cateii de usturoi taiati si ciupercile. Se amesteca vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 14 voturi

Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 5 voturi

Pune orezul intr-un ceaun, toarna 600ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15 minute la foc mic, pana scade apa. Rastoarna-l intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Intre timp, incalzeste 5ml ulei in ceaun si lasa ouale la prajit pana vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 17 voturi

Taiati caisele (bine scurse) cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa se imbibe bine si sa se umfle, circa 1 ora. Ungeti cu unt o tava de chec si pudrati-o usor cu cacao. Topiti ciocolata cu 2 linguri de apa pe bain-marie. Amestecati vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi




Muzica Foto Filmare.ro