Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge tigaia in care se pune o lingura de ulei. Se prajesc toate feliile de vinete. Se adauga ulei din cind in cand deoarece vinetele trag mult vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 1 voturi

Se fierb cartofii taiati cubulete cu putina sare. Se fierb tare 2-3 oua. Se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mari. Se taie bacon-ul feliute subtiri si se caleste putin in tigaie fara grasime. Se freaca smantana cu 4 oua, sare, piper, vegeta. Se unge cu putin unt un vas vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 17 voturi

Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Intr-o cratita (preferabil NON STICK sau TEFLON), se incinge uleiul. Cind este fierbinte, se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa, se adauga usturoiul si se caleste in continuare vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 16 voturi

Se aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si se prajeste in unt. Se trece apoi prin masina de tocat, impreuna cu trei chifle muiate in lapte si stoarse. In untul ramas de la ficat se caleste vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 2 voturi

Se amesteca ciupercile, patrunjel, brinza, anchovy, si rosiile din conserva. Se adauga ulei de masline, piper, pesmet si se amesteca. Se pune intr-un vas termorezistent care in prealabil a fost uns cu ulei de masline deasupra se presara pesmet si se da la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade pentru 30 vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 12 voturi

Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna cu tahina, sarea, uleiul si sucul de lamiie pina cind se obtine o pasta fina si pufoasa (aprox 5 minute). Se lasa la rece cel putin vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 1 voturi




Muzica Foto Filmare.ro