Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu zeama de carne, amestecind sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sarea, zaharul si bulionul si se lasa sa fiarba 10 minute. Apoi se adauga otetul sau zeama vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 6 voturi

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi

Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de preferat smintina degresata) si bulionul(o lingurita- si in acest caz se pune si o lingurita de zahar sau suc de rosii, 2 linguri) pina la omogenizare. vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 8 voturi

Se bat albusurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul in bain-marie, 10 minute la rece, pana cand albusurile se intaresc in asa fel incat sa nu curga de pe tel si sa aiba un luciu vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 7 voturi

Se fierb fructele (mere, pere sau piersici etc), cu 150 g. zahar si putina apa pana scad. Se asaza intr-un vas special care merge la cuptor. Se toarna deasupra 2-3 albusuri batute spuma cu 3-4 linguri de zahar si se rumeneste la cuptor. vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 12 voturi

Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se prajesc clatitele, punandu-le pe masura ce sint gata, intr-o cratita. Fiecare clatita se unge cu pana muiata in unt topit si se presara cu branza rasa vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 3 voturi




Muzica Foto Filmare.ro