Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Intr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pina se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele, bicarbonatul (stins in putina apa cu sare de lamiie) si faina. Se unge tava cu unt sau ulei. Se coace compozitia la foc iute 5-7 minute, se scoate tava, vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi

Albusurile se spumeaza cu zaharul, galbenusurile se freaca cu sarea, se adauga apa si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga albusurile si apoi faina ploaie amestecata cu praful de copt. Se adauga si vanilia, apoi se rastoarna in tava unsa cu ulei. Se distribuie uniform capsunile pe suprafata aluatului si vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi

250 gr unt, 250 ciocolata amara, 200 gr zahar se topesc impreuna la bain-marie. Se lasa sa se raceasca foarte bine (important) si apoi se adauga 6 galbenusuri, 4 linguri rase de faina, 2 linguri maizena si cele 6 albusuri spuma. Se da la cuptor la 210 timp de 25 vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 16 voturi

Pentru foi: Se freaca bine galbenusurile, cu laptele, uleiul, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga treptat faina. Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii, tava fiind unsa in prealabil cu ulei. Pentru crema: Se ard intr-o cratita 3 linguri de zahar si se toarma 250 ml de lapte din cei vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 21 voturi

Se freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se incorporeaza in compozitie unul cite unul galbenusurile si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma tare. Se unge tava mare a aragazului cu unt, se toarna compozitia si deasupra se pune un rind vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 7 voturi

Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina devine o crema. Se i-a de pe foc si se amesteca bine cu fulgii de orez. Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa la racit. Dupa cca 10 vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 4 voturi




Muzica Foto Filmare.ro