Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Se topesc 100 g unt pe baia de apa, se amesteca cu zaharul, ouale, faina, laptele, grisul, coaja de lamiie si putina sare. Se coace la foc potrivit, intr-o forma unsa cu unt. Se incearca daca s-a copt virind un cutit la mijloc. Daca cutitul este umed, prajitura nu este vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 20 voturi

Se face un blat din oua, zahar si faina care se coace in tava de cuptor. Se scoate pe un prosop umed, se acopera cu crema facuta din plicul de budinca. Se pun pe una din marginile blatului bananele pe lung si se ruleaza. Se lasa la frigider 30 min. vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 6 voturi

Se ung bine cu margarina si se tapeteaza cu faina 24 forme mici de tarte cu marginea ondulata. Intr-o tigaita se topeste untul si se lasa la o parte sa se racesca. Stafidele se amesteca cu faina, zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos si romul si vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 13 voturi

Pentru 16 buc: Se farimiteaza drojdia intr-un castron si se toarna deasupra apa. Se adauga cartoful ras, sare si faina. Se framinta aluatul. Se lasa la crescut sub un prosop cam 40 minute. Se pune aluatul pe planseta si se framinta. Se imparte aluatul in 16 bucati. Se aplatizeaza, li vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 6 voturi

Faina se freaca impreuna cu untul taiat bucatele. Se adauga ciocolata topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framinta. Din acest aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se unge deasupra cu albusul batut. Se taie patratele vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 4 voturi

Se curata merele, se scobesc la mijloc si pe masura ce sunt curatate, se pun in apa rece cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se taie pentru fiecare mar cate o felie de paine fara coaja. Se unge cu unt o forma de piatra cu marginile vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 19 voturi




Muzica Foto Filmare.ro