Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Blatul- 7 galbenusuri se freaca cu 250 gr.zahar macinat, se adauga 3 linguri de ness (sau 2 linguri cacao), 7 linguri de apa clocotita- una cite una, 200 gr.faina, 1 praf de copt( dizolvat in suc de lamaie)si 7 albusuri batute spuma. Se coace la foc potrvit in tava dreptunghiulara vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 16 voturi

Eclere: Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din nou pe foc si se mai fierbe putin la foc potrivit. Se ia de pe foc si se raceste compozitia vezi reteta completa...

  Dificultate: ridicata
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 5 voturi

Se amesteca ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga cate putin ulei pana se termina. Se adauga faina cate putin pentru a nu face cocoloase. Se aseaza in forma cu lingurita si se coc pe o parte si pe alta. vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 15 voturi

Se bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste laptele, se amesteca cu faina presarata in ploaie, se ingroasa pe foc mestecand continuu pentru a nu se lipi de cratita. Se lasa putin la racit. Capsunile se fierb cu 200gr vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 8 voturi

Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebuie sa se "odihneasca" circa o ora. Se freaca untul spuma cu mixerul. Se adauga putin cate putin din galbenusuri, apoi branza de vaci si vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 13 voturi

Cartofii se fierb cu coaja; fierti se trec sub jet de apa rece si racoriti se curata si se paseaza foarte bine cu furculita sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza aluatul. Separat se spala, se scurg si se desfac de samburi, vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 6 voturi




Muzica Foto Filmare.ro