Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific universal


Retetele cu specific universal

Zaharul, cacaoa, apa se fierb. Dupa ce au fiert se adauga margarina si galbenusurile de ou. Din amestecul acesta se iau 14 linguri care se pun intr-o cana de metal. Compozitia care a ramas se amestecam cu faina, un praf de copt, albusurile batute spuma si se coace la foc vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 13 voturi

Se pune faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pun in gaura untul, oul, zaharul, caimacul, zeama si coaja de lamaie si se framanta bine, mai adaugand faina cat se cere. Se lucreaza repede ca sa nu se moaie untul prea mult. Se face un vezi reteta completa...

  Dificultate: ridicata
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi

Se spala ciresele cu codita. Se amesteca faina, berea, untdelemnul si galbenusurile. Se bat pina se obtine un aluat cu basici (cum este cel pentru clatite), la care se adauga albusul batut spuma. Se inmoaie ciresele in aluat, lasind coditele afara si se prajesc in grasimea incinsa (ca gogosile). Se vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi

Se freaca spuma untul, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga scortisoara si ouale, frecand bine dupa fiecare. Se adauga apoi faina, alunele si praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava de 30x40 cm tapetata cu hartie si se coace 35 min apoi se lasa sa se raceasca. Se taie vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 7 voturi

Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, se pune in laptele rece si se amesteca laptele usor, dupa care se adauga faina. Se bat albusurile tare si se amesteca usor in compozitie. Se da la cuptor, in tava inalta, la foc potrivit. vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 3 voturi

Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde in foaie subtire. Se decupeaza cu o forma de tort, iar din aluatul ramas se formeaza o margine, ca borul palariei. Se coace in cuptor la temperatura potrivita. vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 18 voturi




Muzica Foto Filmare.ro