Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific turcesc


Retetele cu specific turcesc

Se unge o tava cu ulei, se asaza 3-4 rinduri de foi de placinta, fiecare unse cu ulei, apoi peste ele se presara nuci curatate si pisate, amestecate cu 100 gr. zahar. Se acopera cu restul de foi unse fiecare, ca si primele si apoi se taie cu un cutit vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 16 voturi

Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 10 voturi

Din faina si ou se face o coca de taitei. Se intinde coca subtire si se taie taitei foarte fini care se dau la cuptor sa se rumeneasca in tava unsa. Din zahar si un pahar de apa se face un sirop bine legat. Taiteii rumeniti se oparesc in tava vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 15 voturi

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou tare de tot. Se adauga migdalele sau nucile tocate marunt, aroma si faina. Compozitia se pune intr-un cornet de hirtie si se formeaza batonase lungi de circa 8 cm, pe o tava unsa cu unt. Se coc vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 15 voturi

Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pina ce capata o culoare mai inchisa(fara sa fie arsa), se stinge cu laptele clocotit, in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca mereu ca sa nu ramina cocoloase. Se ia de pe foc, se amesteca cu nucile, se ia cu lingura vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 14 voturi

Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pina este potrivit de moale, se acopera cu un vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: raluca
Voturi: 14 voturi

Pagina: 1 2 3



Muzica Foto Filmare.ro