Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Retete culinare cu specific romanesc


Retetele cu specific romanesc

Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: Cosmin
Voturi: 10 voturi

Intr-o cratita se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cind da primul clocot, se trage cratita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc; se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de fundul vasului. Se lasa apoi sa vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: Dorin
Voturi: 30 voturi

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu branza, fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob etc. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se faramiteaza ca aluaturile in foi. Branza de vaci se freaca bine vezi reteta completa...

  Dificultate: redusa
  Reteta adaugata de: Ileana
Voturi: 13 voturi

Intr-un castron, se pun apa , untdelemnul, oul intreg, sarea, coaja de lamaie, si, la urma, faina cu praful de copt; se amesteca bine cu lingura si apoi se framinta cu mina 3-4 minute. Aluatul se pune pe masa, se intinde in foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime pe care vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: Cosmin
Voturi: 29 voturi

Intr-un lighenas, se freaca cu furculita 100 g grasime, tinuta putin la cald, ca sa fie moale, apoi se adauga oul intreg, coaja si zeama de lamiie, sarea, apa si, la urma, faina. Se amesteca bine si apoi se framanta cu mana cca 10 minute, pina cind aluatul se desprinde vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: Bucatarul
Voturi: 26 voturi

Grasimea, dupa ce s-a muiat putin, se amesteca cu smantana sau iaurtul, sarea, coaja de lamaie si la urma, cu faina. Se framanta, 4-5 minute cu mana, aluatul fiind mai vartos. Branza de vaci se freaca bine pe marginea vasului cu dosul furculitei, ca sa se omogenizeze sau se trece vezi reteta completa...

  Dificultate: medie
  Reteta adaugata de: Dorin
Voturi: 11 voturi

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455



Muzica Foto Filmare.ro