Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Vinete picante in aluat de clatite

Ingrediente:
vinete (3, 4 bucati nu prea mari), 2-3 oua, brinza, cascaval, lapte, faina, condimente

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca un pic. Separat, se pregatesc doua compozitii: 1. - umplutura si 2. - aluatul de clatite; pentru 1. - umplutura consta din oua intregi amestecate cu brinza rasa si condimente (vegeta, piper etc.) pentru 2 - aluatul clasic de clatite: faina, lapte, oua, sare (un pic) Rondele se iau doua cite doua, se adauga la mijloc o lingura de umplutura, apoi se scufunda bine in aluatul de clatite si - repede - se pun la prajit in ulei, la un foc potrivit. Se intorc pe o parte si pe alta (posibil si pe laturi) pina devin aurii. Este recomandabil sa se asambleze intii vinetele doua cate doua, si de abia apoi sa se scufunde pe rind in aluat si se se puna la prajit. Se pot servi calde, cu cascaval ras deasupra sau reci, cu sos de usturoi

Mod de servire: reci

  Reteta adaugata de: raluca
voteaza reteta Voturi:12  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro