Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Sarmale de post cu ciuperci

Ingrediente:
200 g orez 500 g ciuperci 1 morcov 200 ml ulei 3 cepe 250 ml suc de rosii foi de dafin, piper 1 - 1,5 kg varza murata 1 lingura bulion de rosii

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Se toaca cepele si se calesc in 100 ml ulei. Ciupercile spalate si curatate se toaca marunt si se pun peste ceapa. Se pune un praf de sare ca sa lase apa si se adauga orezul spalat si o lingura de bulion de rosii. Se lasa pe foc pana cand compozitia de sarmale scade suficient pentru a permite rularea sarmalelor. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Se aleg frunzele de varza pentru sarmale si restul verzei se toaca marunt. Se pune pe fundul cratitei un strat de varza tocata, se continua cu un strat de sarmale. Se adauga 10 -15 boabe de piper, 2-3 foi de dafin, sucul de rosii, restul de ulei, apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic 1 - 2 ore sau se tin la cuptor pana cand fierbe varza si orezul (se gusta dupa 1 - 1 1/2 ore).

Mod de servire: .

  Reteta adaugata de: alina
voteaza reteta Voturi:18  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro