Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Placinta cu aluat din branza proaspata

Ingrediente:
branza proaspata de vaci, unt, faina etc

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Plăcinta asta te scoate din încurcătură atunci când fără veste te calcă musafirii şi trebuie să ieşi din încurcătură cu obraz subţire. Se face şi repede şi-i si tare gustoasă chiar dacă-i economicoasă. Se iau părţi egale de brânză de vacă, unt, făină. Se amestecă ingredientele şi se frământă bine până devine un aluat consistent. Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se împarte aluatul în două părţi egale, ce se întind în foi de mărime cât să acopere bine fundul tăvii, care a fost uns în prealabil cu unt sau margarină. Se pune umplutura care poate fi din brânză, mere călite, carne etc. şi se acoperă cu cea de a doua foaie. Se dă la cuptor la foc potrivit, temperatură 180-190 grade, timp de 30-45 minute funcţie de umplutură. După ce se scoate, se pudrează cu zahăr farin. Se porţionează după ce s-a răcit bine.

Mod de servire: reteta din ISTORIOARE GURMANDE

  Reteta adaugata de: sibi
voteaza reteta Voturi:14  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro