Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Ghebe murate la otet

Ingrediente:
2 kg de ghebe spălate, 400 ml de oţet de vin de 9 grade, 40 g sare, 20 g piper, usturoi după gust.

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Ghebele sunt ciuperci de toamnă care se găsesc numai la īnceputul lunii octombrie şi cresc mai ales īn pădurile de foioase. Fierbeţi 3 litri de apă cu 200 ml de oţet şi cānd clocoteşte adăugaţi ciupercile curăţate de resturi de pămānt şi iarbă şi spălate īn mai multe ape reci. Amestecaţi continuu cu o lingura de lemn şi cānd lichidul īncepe din nou să fiarbă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l acoperit 10 minute. Puneţi apoi ciupercile īntr-un lighean cu apă rece şi spălaţi-le foarte bine īn 2-3 ape reci, apoi puneţi-le īn alt vas cu puţin usturoi. Separat fierbeţi 200 ml de oţet cu 1/2 litru de apă, foi de dafin, sare, piper şi un căţel de usturoi tăiat cāt mai fin şi cānd clocoteşte turnaţi sosul peste ciuperci. Lăsaţi-le să absoarbă lichid şi peste o oră puneţi-le īn borcane şi legaţi-le cu celofan. Se păstrează la rece şi se consumă ca salată sau garnitură la fripturi, piureuri şi alte māncăruri cu carne.

Mod de servire: la friptura de oricefel dar si simple pe paine...

  Reteta adaugata de: sibi
voteaza reteta Voturi:59  voturi

postat: 2008-10-08 10:50:10
cum mai faceti si alte muraturi
1

Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro