Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Dulceata de vinete cu nuci

Ingrediente:
- 1 kg vinete mici - 100 g miez de nuca - sucul de la o lamaie - 800 g zahar - 500 g miere - ghimbir - nucsoara - o lingurita piper - un baton de vanilie

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii( codita se pastreaza).Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se oparesc in apa clocotita 15 minute.Se scot cu o spumiera,se clatesc cu apa rece si se scurg bine.Se face un sirop din zeama de lamaie,zahar,vanilie si 1/2 l apa.Cand incepe sa fiarba,se rastoarna vinetele si nucile se lasa la foc mic 30 minute.Vinetele se lasa in sirop 48 ore,dupa ce s-a stins focul.Se pune la foc mic iar cand fierbe se adauga mierea si mirodeniile.Se fierbe 15 minute dupa care se rastoarna in borcane.

  Reteta adaugata de: miha
voteaza reteta Voturi:3  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro