Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Compot de prune in otet

Ingrediente:
- 2 kg de prune bistritene - otet - apa - zahar - scortisoara - sare

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Prunele se spala si se aseaza in borcane de 800 ml.Se masoara cantitatea necesara de lichid de care avem nevoie.1/3 din cantitate va fi otet,iar restul apa.Sare se pune cam 30 g la litru,zahar 150 g la litru.Se adauga scortisoara si se da in clocot.Dupa racire se toarna peste prunele din borcane.Se leaga cu celofan dublu si se fierb in bain marin timp de 25 minute.Se acopera si se lasa sa se raceasca.

Mod de servire: Se serveste la fripturi.

  Reteta adaugata de: miha
voteaza reteta Voturi:14  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro