Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Ciorba de burta ca la Gica Chioru

Ingrediente:
2kg burta curatata, o ceapa potrivita, 4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 radacini de pastarnac, o telina patrivita (circa 350-400 g) 2 picioare de vitel cu metacarpiene (mai precis de la cele la care s-a eliminat copita),100 ml ulei de floarea soarelul, 6-8 oua, 300 g smantana, 2 pachetele de piper boabe, 3-4 frunze de dafin, o lingura cu varf de faina alba, 2 capatani de usturoi (circa 60-70 g), otet de vin alb, sare 2 linguri de bicarbonat.

Dificultate: ridicata


Mod de preparare:

Burta, taiata in patru, de pune intr-un vas, in randuri succesive si peste fiecare rand se presarat bicarbonatul. Dupa circa 10 minute se pune apa la nivel si 2-3 linguri de otet de vin alb si se lasa la rece pana a doua zi. Se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert in 6-7 litri de apa si o lingurita de sare. Se spumeaza cat mai des. Dupa o jumatate de ora de clocotit se da focul mai incet. Dupa alte 2 ore de fiert in tihna, se adauga picioarele cu tibiile sparte in doua. Se are grija sa se spumeze. Daca apa a scazut prea mult se adauga apa in asa fel sa nu scada sub 5 litri. Dupa o ora de fiert se adauga legumele intregi, ceapa putin crestata, foile de dafin si boabele de piper. Cand legumele si burta a fiert ( patrunde furculita usor in burta) se strecoara supa si se separa legumele de carne. peste supa strecurata se pune cateva linguri de ulei si se da sa clocoteasca pe foc mic circa un minut, doua. In acest timp se taie burta fasii subtiri si nu prea lungi, iar partea mai groasa, acele vine cu carne mai macra, se separa. Peste suvitele de burta se pune supa la nivel sa nu-si schimbe culoarea si se tine la cald. Se scoate carnea de pe picioare, tendoanele care sunt moi si translucide, se taie in suvute cat mai subtiri, ca si burta si se pune la calit in jumade din ulei. Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea se pune o lingura de faina si se amesteca rapid pana ce faina se inglobeaza in ulei si carne. Se pune un polonic de supa si se amesteca sa se omogenizeze ca o ciulama mai subtire. Dupa ce da intr-un clocot se trage de pe foc si se adauga usturoiul maruntit cat mai fin (ba facut maioneza) adaugandu-se un polonic de supa racita intr-un vas separat, avand grija sa se omogenizeze compozitia. Separat se bat galbebusurile de oua cu smantana si cu 150 ml otet, dupa gust, peste care se pune si un polonic de supa racita. Totul se pune peste supa strecurata impreuna cu ciulamaua de carne strecurata, avand grija sa se balboteze bine. Se potriveste din sare dupa gust si otet daca mai este cazul. Carnea din ciulama se mananca separat, dupa ce se serveste ciorba de burta, cu mujdei, adaugandu-se otet si sare dupa gust.

Mod de servire: ciorba dar si rasolul se serveste cu chifle si trotil, iar focul se stinge cu o bere rece.

  Reteta adaugata de: sibi
voteaza reteta Voturi:457  voturi

dia. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  dia
postat: 2008-02-12 20:16:46
hei banatenilor, stie careva reteta de ciorba de burta de la restaurantul La Marin cumva??? ca zicea Ildi ca-i ff buna?? sunt tare curioasa cum o fac aia?? sunt si io din Timisora
Iulia. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  Iulia
postat: 2008-05-23 18:50:40
Nu am mancat ciorba la Marin dar am mancat fasole cu ciolan....e delicioasa....am incercat si eu acasa dar nu are acelasi gust. Recomand tuturor fasolea cu ciolan de la Nea Marin.
jbj. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  jbj
postat: 2008-05-30 20:54:54
hai ma dia de cind itzi place tzie ciorba de burta ?
daria. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  daria
postat: 2008-01-05 18:13:32
SI mai vreau sa adaug ceva nu se pune faina asa cum sa precizat mai sus.ca doar nu ii facem RANTAS asa se zice pe la mine.se adauga mai multa smantana
daria. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  daria
postat: 2008-01-05 18:10:18
Buna fetelor,CIORBA DE BURTA .se face foarte usortrebuie doar sa stii sa o faci.mie mi se parea cea mai grea ciorba de facut pana cand am vatut bucatareasa in restaurantul meu cum se face.si e si cea mai cautata in oras.succes la gatit
tiby. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  tiby
postat: 2007-12-29 20:45:12
Pofta buna!
Este o reteta superba de Revelion.... spor la treaba!!!
lumi. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  lumi
postat: 2007-12-11 23:30:56
vara in concediu mananc doar asa ceva, acs nu prea fac si nu cred ca iese ca cea de la resturant;
e delicioasa!
postat: 2007-12-03 10:05:35
La o cirba de burta cel mai important lucru este cum speli burta. Pentru cei care nu stiu le spun ca are un continut ridicat de acid clorhidric (HCL) care provine din sucul digestiv,raspunzator de mirosul acela dezagreabil. Deci trebuie neaparat sa se neutralizeze acest acid.Cel mai bine se face adaugand o lingurita mica de bicarbonat de sodiu.In felul acesta se formeaza clorura de sodiu (NACL) numita si sare de bucatarie. Va doresc ,doamnelor, spor la gatit.
postat: 2007-11-22 20:11:10
reteta pe care o fac eu contine 1 kg de smantana + 8 galbenusuri
anonim. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  anonim
postat: 2007-11-16 14:36:05
unde sunt eu nu pot sa fac ciorba de burta. dar cand voi intra in tara prima mancare care o sa o mananc va fi CIORBA DE BURTA.as manca in fiecare saptamana.pt mine cea mai buna.
elena. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  elena
postat: 2007-10-21 02:37:39
ciorba de burta?  numarul 1 mondialsi ca in banat nu se face niciunde,cand vin in tara abia astept sa manac CIORBA DE BURTA ...........deja din avion salivez.este un loc in banat se numeste LAPUGIUL DE JOS acolo am mancat cea mai buna ciorba de burta , secretul acelei bucatarese lam aflat mai tarziu,fierbea burta in lapte de capra indoit cu apa
bravo pt< mami>
postat: 2007-10-17 03:39:39
Ciorba de burta a la Gica Chelu . 1.Se pune la fiert 1 buc coada de porc in 2 litri apa,impreuna cu jumate de ceapa,cealalta jumatate se marunteste. 2.dupa aprox o ora(Gicu avea un resou facut din boltzar care mergea traznet)se scoate coada de porc si se desozeaza,apoi se taie bucatele marunte.Ceapa se arunca pe geam. 3.Se caleste cateva secunde impreuna cu ceapa ramasa in untura,ca-i mai ieftina si apoi se pune putina faina alba,se amesteca rapid si se stinge cu apa. 4.Apoi se adauga restul de zeama si bucatelele de coada,o foaie dafin,piper boabe si vegeta. 5.Se ia un plic cu ciorba de burta si se varsa peste compozitie,da asta peste vreo juma de ceas. 6.Cand e gata ciorba din plic se asezoneaza dupa gust cu otet,un ou si daca este niste joghurt,ca-i mai ieftin. 7.se serveste cu paine multa,daca e uscata se poate dumica in ciorba,piper si ardei iute. 8. POFTA BUNA!!!!

Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro