Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Ciorba de burta ca la Gica Chioru

Ingrediente:
2kg burta curatata, o ceapa potrivita, 4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 radacini de pastarnac, o telina patrivita (circa 350-400 g) 2 picioare de vitel cu metacarpiene (mai precis de la cele la care s-a eliminat copita),100 ml ulei de floarea soarelul, 6-8 oua, 300 g smantana, 2 pachetele de piper boabe, 3-4 frunze de dafin, o lingura cu varf de faina alba, 2 capatani de usturoi (circa 60-70 g), otet de vin alb, sare 2 linguri de bicarbonat.

Dificultate: ridicata


Mod de preparare:

Burta, taiata in patru, de pune intr-un vas, in randuri succesive si peste fiecare rand se presarat bicarbonatul. Dupa circa 10 minute se pune apa la nivel si 2-3 linguri de otet de vin alb si se lasa la rece pana a doua zi. Se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert in 6-7 litri de apa si o lingurita de sare. Se spumeaza cat mai des. Dupa o jumatate de ora de clocotit se da focul mai incet. Dupa alte 2 ore de fiert in tihna, se adauga picioarele cu tibiile sparte in doua. Se are grija sa se spumeze. Daca apa a scazut prea mult se adauga apa in asa fel sa nu scada sub 5 litri. Dupa o ora de fiert se adauga legumele intregi, ceapa putin crestata, foile de dafin si boabele de piper. Cand legumele si burta a fiert ( patrunde furculita usor in burta) se strecoara supa si se separa legumele de carne. peste supa strecurata se pune cateva linguri de ulei si se da sa clocoteasca pe foc mic circa un minut, doua. In acest timp se taie burta fasii subtiri si nu prea lungi, iar partea mai groasa, acele vine cu carne mai macra, se separa. Peste suvitele de burta se pune supa la nivel sa nu-si schimbe culoarea si se tine la cald. Se scoate carnea de pe picioare, tendoanele care sunt moi si translucide, se taie in suvute cat mai subtiri, ca si burta si se pune la calit in jumade din ulei. Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea se pune o lingura de faina si se amesteca rapid pana ce faina se inglobeaza in ulei si carne. Se pune un polonic de supa si se amesteca sa se omogenizeze ca o ciulama mai subtire. Dupa ce da intr-un clocot se trage de pe foc si se adauga usturoiul maruntit cat mai fin (ba facut maioneza) adaugandu-se un polonic de supa racita intr-un vas separat, avand grija sa se omogenizeze compozitia. Separat se bat galbebusurile de oua cu smantana si cu 150 ml otet, dupa gust, peste care se pune si un polonic de supa racita. Totul se pune peste supa strecurata impreuna cu ciulamaua de carne strecurata, avand grija sa se balboteze bine. Se potriveste din sare dupa gust si otet daca mai este cazul. Carnea din ciulama se mananca separat, dupa ce se serveste ciorba de burta, cu mujdei, adaugandu-se otet si sare dupa gust.

Mod de servire: ciorba dar si rasolul se serveste cu chifle si trotil, iar focul se stinge cu o bere rece.

  Reteta adaugata de: sibi
voteaza reteta Voturi:459  voturi

postat: 2015-07-27 22:53:15
Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:luminitacraciun291@gmail.com
postat: 2015-12-29 22:35:25
despre ce este vb
ionut. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  ionut
postat: 2015-07-04 18:07:22
nu are ce cauta faina la ciorba de burta!cu tot respectul dar este o reteta foarte proasta .ciorba de burta se drege cu galbenus de ou si smantana cat mai grasa.
postat: 2009-08-30 01:24:11
sincer ar trebuii sa nu mai postezi tot ce iti trece prin cap daca vrei te invat eu sa faci ciorba de burta unele chesti care le-ai scris sunt bine dar pe urma incepi sa o dai in gropi te complici enorm de mult si multe din ce folosesti tu acolo sunt total nefolositoare in loc de rasol de vitel poti sa folosesti doar oasele pe tine te intereseaza doar gelatina din oase care ramane dupa ce se fierb faina nu ii vad rostul la care o folosesti ea are deobicei rolul de a ingrosa in  locul amidonului deci e ERONAT iar chestia de a servi si carnea dupa rasol e o mare prostie ca incepi sa combini ciorba de burta cu cea de vacutza si chestia ca se taie usturoiul(ba chiar ca maioneza) permite-mi :))eu unde lucrez fac usturoiul mujdei si il amestec cu smantana ouale si otetul dupa care iau cu un polonic zeama de burta ca sa incerc sa aduc la acceasi temperatura dressingul cu zeama si torn putin cate putin si amentec incontinua in zeama de burta..............dar bafta la gatit incontinuare
postat: 2009-06-21 13:18:51
mi se pare ca se foloseste prea mult ulei la aceasta ciorba zis de burta.
postat: 2009-05-31 02:39:48
Am citit reteta si in mod sigur o s-o incerc, nu are de ce sa nu iasa super bine. Multumesc pentru atentia data detaliilor, rar vezi retete asa bine scris. Totusi mi-au lasat un gust amar comentariile invidioase. Din titlu ne-a spus omul ca e reteta proprie, dar unii nu se pot abtine sa ne spuna ca la ei se face altfel...
MARY. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  MARY
postat: 2009-04-10 10:23:25
EU CRED CA OTETUL SI BICARBONATUL L-A PUS PT.A SE ALBI SI PT.A INDEPARTA MIROSUL DE BURTA.AM CITIT CA DUPA ASTA TREBUIE SPALATA DESTUL DE BINE.CRED CA F.BINE A PROCEDAT.IN LEGATURA CU CONDIMENTELE ,FIECARE POATE INVENTA O RETETA A LUI SI DACA I-A PLACUT ,CARE E PROBLEMA VOASTRA?
postat: 2009-04-02 15:14:25
O poti numii "ciorba de burta" dar este doar asemanatoare. Eu prepar ciorba de burta de 12 ani aproape zilnic. Crede-ma ca at trebuii sa mai stii niste mici secrete ca sa o poti numii "Ciorba de burta " ! Precizez ca stiu 5-6 retete de ciorba de burta, diferite, specifice zonelor Romaniei si Turciei . Mai fa niste experimente ca pana la urma o sa o dregi cum trebuie.... Bafta in continuare !
marian. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  marian
postat: 2009-02-24 19:09:40
e super ciorba cine nu face nu stie cum este faceti mancati si vedeti ca este adevarata daca nu spunet voi cum faceti
nime. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  nime
postat: 2009-02-19 17:10:51
ce sa fac daca se intareste burta ?
Axi. Retete culinare - Ciorba de burta ca la Gica Chioru.  Axi
postat: 2009-02-11 12:40:16
Tot eu ca am uitat ceva . E o reteta mult mai explicita decit altele dar nu stiu daca e la fel de buna(chestia cu faina).Prefer sa o fac dupa propria-mi reteta pe care o voi posta cind am timp.
1 2 3 4 5 6 7 Next

Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro