Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Ciorba de burta

Ingrediente:
500 g burta de vita prefiarta 300 g oase vitel, cu cartilaje sau carne 500 g zarzavat de supa (morcov, telina, patrunjel) 100 g ceapa 1 capatana de usturoi 2 galbenusuri 100 ml smantana 2 lamai frunze de leustean si telina

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Se spala bine burta si oasele de vitel si se pun la fiert intr-o oala mare, cu 4 l de apa. Se ia spuma pana cand nu mai apare, se mai lasa pe foc o jumatate de ora, apoi se adauga legumele, intregi. Acestea se lasa la fiert dar se indeparteaza ulterior. Se pune si 1 lingurita de sare. Se tine pe foc pana cand carnea se desprinde de pe oase si se verifica daca a fiert burta. Se indeparteaza oasele si zarzavatul, se taie burta fideluta si carnea bucatele mici. Se bat galbenusurile cu smantana, se dilueaza treptat cu cate un pic de zeama, apoi se adauga peste ciorba de burta. Se completeaza cu carnea si burta, taiate, usturoiul facut mujdei, sucul de la lamai si sare dupa gust, o lingura de ulei.

  Reteta adaugata de: alina
voteaza reteta Voturi:5  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro