Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Batoane cu nuci

Ingrediente:
Aluatul: 250 g zahar pudra 250 g nuci macinate 3 galbenusuri 2 linguri faina 1 lingurita rasa de scortisoara 1 varf cutit cuisoare pisate coaja rasa si zeama de la o lamaie Glazura: 2 albuse de ou 150 g zahar pudra 5 picaturi zeama de lamaie

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Se framanta toate ingredientele de mai sus. Din aluat se intinde o foaie groasa de un cm. Se taie batoane lungi de 7 cm si late de un deget si se aseaza pe o tava unsa cu unt si presarata cu faina, cu distanta intre ele. Se face o glazura amestecind albusul cu zaharul si zeama de lamaie pana se albeste si se intareste compozitia. Se glaseaza batoanele cu cornetul de ornat prajituri sau cu o lingurita de desert. Se introduce tava in cuptor la foc slab 20-25 minute ca sa se coaca batoanele dar sa nu se ingalbeneasca glazura.

Mod de servire: .

  Reteta adaugata de: alina
voteaza reteta Voturi:7  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro