Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Aripioare Delicioase

Ingrediente:
aripioare, condimente, ou fulgi de porumb

Dificultate: medie


Mod de preparare:

Amicul Andrei, revoltat, imi face o vizita avand in mana o punguta cu doua copanele de "aripioare mexicane". "Priveste pe ce am dat o gramada de bani. 6 d'astea, cevasalata de sfeclarosie , telina cu maionezao juma' de rosie si toat atata ardei gras si gata 18 lei." "Hai linisteste-te si huscheala la XXL, vis-a-vis si ia o caserola cu arpiare ca de restul ma ocup eu si hai sa facem ceva mai bun si mai sanatos." Cat omul s-a dus la XXL eu am pus la cuptor o sfecla rosie iar pe plita o ulcica pe jumatate cu apaunde am pus la fiert 2 morcovi, un pastarnac si o telima potrivita. Am "spalat" aripioarele cu malaiapoi le-am clatit cu apa si taiat varfurile. Le-am impletit dand varful dupa copanel si le-am pus in supa de legume care clocotea de ceva timp. Dupa ce au dat cu cateva unde, avand grija sa iau spuma, am stins focul si am acoperit vasul cu capac pentru circa 5-10 minute, timp in care i-povestit amicului cum a fost cu Academia de Gastronomie a lui Dinescu, unde le-am scrisdar nu s-au sinchisit sa imi raspunda de sase luni, perioada in care nimeni n-a mai auzit de ei. Am scos aripioarele pe un platou, iar pe o farfurie am pus 3 linguri de malai, o lingura de faina, o lingura de scortisoara, o lingurita de boia iute, o lingura de cili si o lingura de condiment pentru friptura de porc, o lingura de tarhon bine maruntit, o lingurita de praf de usturoi, amestecand totul pana s-au omogenizat bine. Prin aceasta am tavalit bine fiecare aripioara si le-am pus pe un platou. Dupa circa o jumatate de ora, am spart 4 oua, peste care am pus o lingura de lapte dulce, putin piper si o lingura de faina si le-am batut bine cu mixerul ca sa se mongenizeze sa nu fie cocoloase. Intr-o tigaie am pus ulei cat sa cuprinda pe jumatate copanul de la aripioare si cand s-a incins bine am tavalit aripioarele prin ou, apoi prin fulgi de porumb maruntiti bine (apropo, puneti cate putin ca daca prinde ou nu se mai lipesc de coponel) si fuguta cu aripioara in tigaie.dupa ce s-a inchegat oul se intoarce aripioara pe cealalta partesi se ia repede. Aici l-am specializat pe Andrei si sa fivazut cu ce viteza le intorcea si le scotea cu spumarul pe farfurie, timp in care au "murdaream" aripioarele. Dupa ce am terminat cu ele am scos legumele din supa, am taiat in cubulete sfecla, am dat prin razatoarea mica o telina crudapeste care am pus o lingura de maioneza de usturoi. Am dat supa iar in clocot si am turnat in ea 2 pachete de fidea instant (costa 0,7 lei pachetul), si duapa un minut am scurs supa.

Mod de servire: Aripioarele puse in mijlocul platoului strajuite de legume si fideaua instant deasupra am pus maioneza de usturoi mixata cu bulion picant in proportii egale.

  Reteta adaugata de: sibi
voteaza reteta Voturi:298  voturi

postat: 2007-04-13 15:30:42
astea sunt ca cele din chicen? apai nu-i mare filozofie si nu inteleg de ce alea sunt asa scumpe...
Sibi. Retete culinare - Aripioare Delicioase.  Sibi
postat: 2007-04-14 07:46:49
Stimabile Dodorel, nu-s acelea ca nu are nimic chimicael in ele. Mam bucur ca ti-au placut...
postat: 2007-04-19 12:03:07
Draga Sibi, atata te-ai foit in bucatarie ca e greu de urmarit ce ai facut exact. Dar si mai greu e de inteles limbajul si multele greseli si cuvintele scrise impreuna.LA CALCULATOR EXISTA un buton (fisia cea lunga) care desparte cuvintele intre ele!!!!!!!!!!!!
Mara. Retete culinare - Aripioare Delicioase.  Mara
postat: 2007-04-05 07:38:29
In afara ca este o mancare super delicioasa, daca iti faci calcului este si foarte ieftena.
Sibi, pe cand cartea cu care ne ameninti? cred ca-i ceva original si... delicioasa
Sibi. Retete culinare - Aripioare Delicioase.  Sibi
postat: 2007-03-29 20:52:44
Imi cer mii de scuze pentru greselile pe care acum le vad, pt ca atunci cand am postat reteta, fiind 4 dimineata , mi-au scapat.
inca odata scuze si promit ca alta data am sa fiu mai atent.

Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro