Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Aluat pentru gogosi

Ingrediente:
Faina 1 kg lapte 300 ml drojdie de bere 50 g oua intregi 2 buc galbenusuri4 buc unt 200 g zahar 250 g vanilie 1/2 baton coniac 75 ml razatura decoaja de lamaie 40 g sare

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Din putin lapte, putin zahar, putina drojdie si putina faina se face o maia, care se lasa o ora sa creasca. Zaharul, ouale, galbenusurile si untul se amesteca separat, pana se obtine o crema spumoasa. Dupa ce maiaua a crescut se amesteca compozitia cu ou, se adauga restul de faina si se zahar, vanilia pisata, coniacul, razatura de coaja de lamaie si sarea. Se framanta bine si se pune din nou la dospit. Dupa ce coca a crescut suficient, se da inapoi framantand-o usor, apoi se lasa sa creasca la loc si se poate folosi.

  Reteta adaugata de: alina
voteaza reteta Voturi:26  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro