Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Aluat de placinta romaneasca.

Ingrediente:
- 600 g faina - 2 linguri ulei - 1 pahar apa calda - 1 ou - 1 lingura otet - 200 g unt pentru foi - 1/2 lingurita sare Umplutura: - 500 g branza de vaci - 2-3 oua - 50 g stafide - 4 lingurite gris - 1 pahar lapte - 2 linguri zahar cu vanilie - coaja de lamaie - sare

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Faina cernuta proaspat se pune intr-un castron si se face la mijloc o adancitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si sare. Se aduce faina cite putin spre mijloc cu virful unei linguri de lemn pina se formeaza aluatul. Apoi se trece coca pe scindura de aluat presarata cu faina si se framinta cu mina, batind bine aluatul de masa. Cind este gata (coca taiata cu un cutit face basicute), se imparte in 10 bucati egale, se unge fiecare cu putin ulei, se aseaza pe o scindura presarata cu faina si se acopera toate cu o cratita mare, incalzita (se pune peste cratita un vas cu apa fierbinte). Se lasa sa se odihneasca 30 minute.Fiecare bucata de aluat se ia si se intinde cu sucitorul,apoi se intinde din maini pe tava bine unsa, in foaie subtire avand grija sa nu se rupa si marginile foii sa vina peste peretii tavii.Se stropeste bine cu unt si se intinde la fel a doua foaie.Se intind in acest mod 5 foi, unse bine cu unt, apoi se pune umplutura pe toata suprafata,iar peste umplutura se intind celelalte 5 foi.Ultima foaie se unge cu unt, cu degetul se apasa pe marginile tavii, sa nu se lipeasca foile si se taie partea care atarna peste peretii tavii.Se coace la foc iute 1 ora.Branza de vaca se trece prin sita,cu o lingura de lemn se amesteca cu ouale, zaharul pisat cu vanilie, stafidele curatate, coaja de lamaie, putin gris fiert in lapte si racit, sare.

Mod de servire: Se serveste calda pudrata cu zahar.

  Reteta adaugata de: miha
voteaza reteta Voturi:30  voturi

laura. Retete culinare - Aluat de placinta romaneasca..  laura
postat: 2009-04-11 18:54:25
aici sunt retete foarte folositoare
bi. Retete culinare - Aluat de placinta romaneasca..  bi
postat: 2008-11-11 10:34:42
Nu stiu cum o fi dificultatea redusa cand vad ca trebuie sa pui peste vasul cu coca lasata la odihnit 30 min. un alt vas cu apa, cand vad ca trebuie sa faci nici mai mult de 10 foi?
 Dumnezeule, adica o jumatate de zi, framanti si intinzi la coca...
Nu zic, o fi buna in final, dar simpla nu-i deloc!
1

Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro