Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Alivenci moldovenesti

Ingrediente:
l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg brinza de vaci, 1/4 l smintina, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu virf sare.

Dificultate: medie


Mod de preparare:

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.Se ingroasa in cca 5 min dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga brinza maruntita,smintina, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min.

Mod de servire: Se taie in patrate si se servesc calde, cu smintina.

  Reteta adaugata de: Ileana
voteaza reteta Voturi:12  voturi


Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro